Топ 5 европейски дестинации, които си заслужава да посетите тази пролет

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

С толкова много неустоими европейски градове, до които отдавна не е трудно да се стигне, нямате оправдание да си останете у дома през тазгодишните пролетни празници. Независимо дали ще изберете пътуването с влак, директният полет или уникалното изживяване с кола под наем от Луксъри Карс, тези 5 европейски дестинации ще ви осигурят пълна наслада, ако ги посетите около 8 април.

ПАРИЖ

Париж оживява през пролетта, а мекото време е идеалният повод да посетите Града на светлината. Френската столица очарова с това, че всеки път, когато сте там изпитвате нещо различно. През първото ви посещение ще искате да видите Айфеловата кула, Шанз-Елизе, Лувърът и Сакре Кюър, докато при следващите вероятно ще се отдадете на пазаруване, изследване на различни квартали и разглеждане на по-малко известни музеи и изложби.

БРЮКСЕЛ

Ако никога не сте били в Брюксел, сега е моментът да откриете кое е онова нещо, което му придава тази елегантна чувствителност. В Брюксел има много нестандартни музеи, посветени на Ар Нуво, комикси, музикални инструменти и… шоколад. Хубаво е да обиколите пеш най-известните забележителности или, в случай че зъбите ви са устойчиви на сладкото, дитектно да се насочите към Place du Grand Sablon, известен със своите белгийски шоколадови бонбони шедьоври.

ПРАГА

Прага винаги е интригуващ. Започнете с разходка до Стария градски площад и се насладете на живописната обстановка; потърсете най-емблематичната гледка (вероятно ще я откриете от върха на астрономическата кула). Пражкият часовник е най-старият функциониращ астрономически часовник в света. Легендата гласи, че градът ще страда, ако часовникът бъде занемарен и спре да работи. Тогава призракът монтиран в него, ще кимне с глава и бедите ще започнат. Единствената надежда за града ще е момче, родено в Новогодишната нощ.

На всеки кръгъл час, часовникът представя изключителен спектакъл. След като го видите, продължете с разходка по Карловия мост и хванете въжения трамвай, за да стигнете до кулата Петрини. Разгледайте Пражкия замък и изберете сувенири на някои от многобройните занаятчийски щандове.

ВЕНЕЦИЯ

Пеги Гугенхайм във Венеция

Венеция предлага толкова неща, които трябва да видите и направите, докато сте там. Компактната природа и мрежата от канали в плаващия град, улесняват придвижването от едно място до друго – пеш или с водно такси. Ако посещавате Венеция за пръв път няма как да пропуснете Катедралата и площада Сан Марко, както и да се повозите на гондола по Канале Гранде. Отидете до Бурано и Мурано и разгледайте възстановения дворец Ca 'Rezzonico, където се помещава музеят на Венеция от XVIII век, както и музеят "Пеги Гугенхайм” (Пеги Гугенхайм е една от най-ярките фигури на XX век с фантастични заслуги към световното културно наследство).

Посветете следващата сутрин във Венеция на лабиринта от калдъръмени улички и завършете разходката си с дълъг обяд в някое от многобройните кафенета, предлагащи божествени морски дарове.

БРАШОВ – СЪБОТНИЯТ ГРАД

Подарете си това чудесно автомобилно приключение през Русе, Дунав мост 1 и Букурещ към един от най-цветните румънски градове ((разстояние София – Русе 329 км и Русе – Брашов 252 км).

Брашов хармонично съчетава динамиката на модерния живот с чара на старинния град и завладяващата природа на Карпатите.

Посетете черквата „Света Мария“, чиито строеж е започнат около 1383 г. от… българи. Това е най-голямата готическа постройка в страната. Голям пожар от 1689 г. унищова покрива, а цялата каменна част почернява от саждите. Така храмът получава названието Черната църква, с което остава известна. Църквата има пет входа, като на всеки от тях са поставени изключително красиви каменни скулптури. Всъщност по-голямата част от интериора е в бароков стил, въпреки че присъстват много елементи от оригиналната готика.

Район Шей

По време на разцвета на саксонското управление в Брашов, румънците били принудени да живеят извън стените на града в местността Шей. Първоначално само господарите живеели в цитаделата, оставяйки румънците незащитени отвън.  Днес районът е лабиринт от тихи калдъръмени улички със средновековни домове. Ще искате да се „загубите“ тук за часове. Това е спокойна алтернатива на оживения градски център, а разходката из историческата област може да бъде един от най-щастливите моменти от вашата пролетна ваканция тази година.

Замъкът Бран или ​​Замъкът на Дракула (разстояние 29 км от Брашов)

Като оставим легендата, това е една наистина красива средновековна крепост. За предпочитане е да стигнете там много рано сутринта, за да избегнете тълпите. Останалото вижте и научете на място.

Ръшновската крепост (по пътя към Бран)

Ръшнов е втората голяма атракция в района след замъка Бран. Цитаделата помещава интересен музей, а двете големи охранителни кули – Бялата и Черната, предоставят отлични гледки към града. Самият град е мини версия на Брашов и е чудесна спирка на път към замъка Бран.

Ето какво още си заслужава да посетите с вашата кола под наем, докато сте отседнали в Брашов:

  • Сигишоара (116 км от Брашов)

Това е едно от най-добрите места за посещение в Румъния, поради своя красив запазен старинен вид. Една от най-големите забележителности на града е Часовниковата кула, висока 64 м, построена през 1556 г.

  • Сибиу (144 км от Брашов)

В Сибиу просто се връщате в XV век - площадът Piata Mare с неговите барокови сгради, особено двореца Брукентал (Brukenthal), превърнал се в един от най-старите музеи в света - това е място, което няма да забравите!

  • Укрепената църква "Биертан" (146 км от Брашов)

Вместо да построят крепост, която да спре османските нашественици, жителите на града укрепват църквата. Построена в късен готически стил, това е една от най-големите укрепени църкви в страната.

Може би смятате, че Румъния е само вампири, които се спотайват из тъмните ъгли на замъците, но всъщност тя е много повече от „Дракула“ на Брам Стокър. Да, тук има много средновековните крепости, но и прекрасни алпийски пейзажи, старинни села и готически църкви, които са страхотни!


А сега съберете всичките си нови пролетни емоции и преживявания и ги занесете у дома! Следете блога ни за още чудесни европейски дестинации, до които лесно и удобно може да стигнете с кола под наем от Луксъри Карс.