7 полезни съвета, с които ще намирате евтина кола под наем навсякъде

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Понякога просто трябва да избягаме от монотонността на ежедневието и да хванем пътя. Ако това означава пътуване в чужбина, обикновено първото нещо след рзервацията на полета, е да откриете евтина кола под наем. Rent a car е най-добрият начин да се отпуснете и да изследвате непознатите маршрути, но истината е, че този бизнес се ръководи от свои собствени закони. Познаването им ще ви осигури изгодна сделка, в която и точка на света да се намирате.

1. ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-МАЛКАТА КОЛА, С КОЯТО ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ УДОБНО

Разбира се, комфортът е важен, но за да сключите най-добрата сделка изберете най-ниския клас автомобил, с който ще може да осъществите плановете си. Не забравяйте, че освен наемната цена, вашият бюджет ще трябва да покрие и разхода на гориво.

2. ПРОВЕРЕТЕ УСЛОВИЯТА ЗА ОТСТЪПКИ

Проверете дали компанията, която сте избрали има политика за ползване на отстъпки и отговаряте ли на условията за тях. Такива може да са предвидени за възрастни граждани, при плащане с кредитна карта, награди за лоялни клиенти и др.

3.РЕЗЕРВИРАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО

След дълъг полет, едва ли имате желание да се пазарите с рентакар компаниите на летището. Много по-лесно ще е, ако вече сте си осигурили автомобил с предварителна резервация онлайн. Това е начин да получите по-добра цена, а и когато слезете от самолета, вашият автомобил ще ви очаква.

4. ПЛАТЕТЕ С КРЕДИТНА КАРТА

При резервацията на кола, не използвайте дебитната си карта, защото е възможно да ви бъде удържан по-голям депозит, а връщането му отнема време. Освен това плащането с кретитна карта носи допълнителната защита на потребителите, както и точки за награди.

5. ОГЛЕДАЙТЕ КОЛАТА, ПРЕДИ ДА ПОТЕГЛИТЕ

Препоръчително е да огледате щателно автомобила, когато го взимате. В случай че забележите повреда, снимайте я, опишете я в документацията и вземете копие. Така ще се предпазите от разходите по щети, които не сте причинили.

6. ВЪРНЕТЕ КОЛАТА С ПЪЛЕН РЕЗЕРВОАР

Изберете агенция, чиято горивна политика изисква да върнете автомобила с пълен резервоар. Някои компании предпочитат да ви таксуват за горивото, но на по-висока цена, отколкото е на бензиностанцията.

7. КЪДЕ ЩЕ ОТКРИЕТЕ НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА?

Винаги започвайте търсенето на евтина кола под наем от Луксъри Карс. Трудно ще намерите агенция с по-изгодни условия, дори при чуждестранните компании. Все пак дестинацията, която избирате е от значение, затова се надяваме да сме ви били полезни. Ако е така моля споделете статията с хора, които също като вас търсят евтини коли под наем. Така следващият път, когато подготвяте вашето бягство от рутината, ще си спестите време и средства, които да вложите във вашите изследователски приключения.