Две супер полезни безплатни приложения за шофьорите в България (и не само за тях)

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Всяко пътуване с автомобил под наем или с личния автомобил изисква подготовка, която гарантира безопасността на пътниците и безпроблемното придвижване до крайната дестинация. Подготовката може да включва проверка на изправността на превозното средство, планиране на маршрута, избор на пътища, по които да се движите, съобразяване с метеорологичната обстановка.

Когато избирате услугата рентакар и имате доверия на вашата агенция, знаете, че техническата поддръжка е фактор, за който можете да бъдете спокойни, че е изпълнен и безопасността ви е подсигурена. Ето защо можете да се съсредоточите върху планирането на самото шофиране.

С тази статия ще ви улесним във вашата задача, като посочим две супер полезни приложения, през които можете да следите ремонтните дейности и изобщо състоянието на пътищата в България, както и най-добрият синоптичен сайт, който ни е известен. През него можете да се информирате в детайли за времето, абсолютно във всяко кътче на планетата, към което се отправяте.

 

ПО КОЙ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ШОФИРАТЕ?

 

 

LIMA е мобилно приложение на АПИ. Сайтът https://lima.api.bg/ (и мобилно приложение) е изцяло интегрирана система на АПИ, която свързва Агенция “Пътна Инфраструктура”, всички пътни управления в страната и потребителите в реално време. Можете да използвате сайта напълно безплатно, за да се информирате своевременно относно състоянието на Републиканската пътната мрежа. Ако свалите мобилното приложение ще можете и да подавате сигнал за ПТП или ако се нуждаете от помощ.

Удобно е за използване и можете да избирате каква информация да проследите.

 

  • Изцяло затворени пътища - показва карта с информация за всички затворени пътища в страната, заедно с подробна информация за причината за затваряне. Затворена лента за движение - може да видите всички пътища, на които се очаква наличие на задръствания или забавяне на скоростта поради затворена лента.

  • Ремонтни дейности - предоставя информация за всички ремонти по Републиканската пътна мрежа към момента, причини за затварянето и очаквани резултати.

  • Обходни маршрути - показва всички налични официални обходни маршрути в страната, съобразени с всички ремонти, затворените пътища и други организации на движението.

  • ПТП – показва карта с всички катастрофи по пътната мрежа, заедно с наличната информация към момента.

​Мобилно приложение

Свалете мобилното приложение Lima, за да получавате актуална и подробна информация за всичко случващо се по пътната мрежа в реално време.

 

  • Можете да се свързвате бързо с оператор от АПИ.

  • В случай че нямате възможност да говорите, може да натиснете бутон "извикай линейка", за да поискате автоматично спешен екип до вашето местонахождение.

  • Можете да сигнализирате за нередности по пътя, както и да прикачвате снимки.

  • Режимът “Безопасност” автоматично засича инцидент в реално време, докато шофирате.

  • При липса на отговор от ваша страна ще бъде изпратена линейка, като можете да следите кога ще пристигне.

 

А КАКВО ЩЕ БЪДЕ ВРЕМЕТО, ДОКАТО ШОФИРАТЕ?

 

 

Сайтът https://www.windy.com/ предоставя подробна сателитна метеорологична прогноза, която включва информация за температура, вятър, вълни и др., дори в най-отдалеченото кътче на планетата. Сайтът е точен, бърз, спретнат (без излишна информация) и лесен за използване. А освен това има много подробна и достатъчно полезна безплатна версия, когато планирате вашето предстоящо шофиране.

От създаването си през 2014 г. Windy се превръща в основен източник на метеорологична информация за правителства, институции и граждани в засегнати от урагани райони.

През последните няколко години сайтът предоставя и прогнози относно гръмотевични бури в Европа. Също информация за качеството на въздуха, планиране на маршрути с имена на улици, типография и друга полезна информация.

 


Изберете автомобил под наем от Луксъри Карс и се насладете на всеки момент от вашето приключение върху четири колела!а