Kакво трябва да проверите, когато наемате кола

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Когато се отправяте на път, независимо в града или провинцията, колата под наем е най-достъпният и удобен вид транспорт. И все пак, когато резервирате превозно средство, не винаги може да сте сигурни какво всъщност ще получите. За съжаление, някои рентакар компании рекламират автомобилите си по различен начин, от това, което са в действителност, и щом получите своя, може да се окаже, че не си струва.

 

Затова, когато наемате кола трябва да се подсигурите двойно, като извършите няколко силно препоръчителни проверки. Без тях, има вероятност да срещнете трудности в пътуването си, а това е перспектива, която бихте искали да избегнете. Така че, ето какво трябва да проверите, преди да вземете вашата кола под наем.

Огледайте автомобила

Огледайте автомобила за видими щети. В случай че е тъмно, можете да използвате фенер за тази цел. Ако забележите някакви повреди, като вдлъбнатини или драскотини например, уведомете компанията за отдаване под наем. 

Погледнете таблото на автомобила, за да проверите нивото на горивото. Винаги е най-добре резервоарът да е пълен. Докато проверявате това, вижте дали фаровете работят правилно.

Бъдете наясно с маршрута

Проверете дали колата, която наемате разполага с подходяща сателитна навигационна система. В случай че няма такава, вижте дали компанията може да осигури това. Във всеки случай, преди да тръгнете се уверете, че маршрутът, който ще следвате е ясен. Така може да си спестите куп проблеми на пътя.

Вариант е да използвате смартфона си, като предварително изтеглите нужните ви карти, с които ще улесните придвижването си.

Отделете време за подробностите

Често клиентите на рентакар бързат да вземат своя автомобил под наем и да потеглят. Но най-добре е, когато се качвате в колата, да отделите минутка и да проверите още няколко важни аспекти, като регулирането на огледалата и наместването на шофьорската седалка. Проверете също движението на предавките и индикаторите на таблото.

Не забравяйте да проверите дали климатикът работи според очакванията ви – топлите дни са близо. И накрая, пуснете стереото, за да видите дали работи.

Преди да поемете на път, просто се уверете, че всичко е на мястото си и в работен режим, така че колата да ви отведе безопасно и удобно до вашата цел на пътуването, независимо от сезона или кое време от денонощието е. 

Сега вече можете да се качите на пътя. 

Придържането към този списък с проверки може да ви спести много стрес и е от решаващо значение, когато искате да извлечете най-доброто от рентакар - една невероятна услуга с многобройни предимства. (Вижте също 5 страхотни предимства на пътуването с кола под наем)


А вашият автомобил под наем от Луксъри Карс е напълно подготвен да превърне шофирането в пълно забавление за вас.