Защитете вашата кола под наем срещу кражба с тези полезни съвети

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Когато вземате кола под наем в София, една от най-важните стъпки, е да се погрижите да предотвртатите евентуални щети или кражби. Рентакар агенция в София Луксъри Карс предлага на своите клиенти широка гама от превозни средства, които отговарят на изискванията на клиентите и техните различни нужди.

От съществено значение е да проверите всички възможности, които може да предложи една сделка за наем на автомобил, включително застрахователната полица и нейният обхват, както и възможностите за допълнителна застраховка, каквато бихте могли да купите при наемането на колата. Ето още няколко полезни съвета за защита на колата под наем.

Винаги паркирайте на сигурно място

Когато наемате кола, безопасността на автомобила става ваш приоритет. Затова паркирайте колата си на място, където има видеонаблюдение, за да се подсигурите срещу кражба. През деня оставяйте автомобила на охраняем или обществен паркинг, а през нощта на сигурно място, например в паркинга на хотела или жилищния комплекс. Избягвайте да паркирате вашата кола под наем на пусти или неосветени места.

Използвайте заключването на волана

Това устройство е една от най-ефективни системи за предотвратяване на кражба, която работи като обездвижва волана и така намалява риска автомобилът да бъде прибутан от мястото му и откраднат. Воланите на много от съвременните модели автомобили се заключват автоматично при опит за преместване на автомобила без ключ в запалването. В случай че наемате автомобил без такава защита, оборудвайте наетото превозно средство с надеждна и здрава ключалка за волана и помогнете за намаляване на кражбите на автомобили. Моля, уверете се, че устройството е на мястото си, за да гарантирате безопасността на колата.

Винаги заключвайте колата, когато слизате от нея

Важно е да проверявате дали сте заключили колата под наем, когато я оставяте, дори да смятате мястото за безопасно. Заключването на вашия автомобил под наем гарантира безопасност в най-голяма степен. Ако някой се опита да разбие вратата на колата ви, алармата на автомобила ще ви предупреди и незабавно ще прекрати опита на крадеца да открадне наетата от вас кола.

Не оставяйте ценности в колата

Да оставяте ценностите си в колата е много честа грешка. Когато оставяте ценности в колата, вие отправяте открита покана към крадците. Затова се уверете, че нямате абсолютно нищо ценно, оставено в колата, дори да не е толкова скъпо. Това ще намали съществено риск от нанасяне на щети или кражба на превозно средство.

Независимо дали притежавате автомобила или сте го наели, важно е да имате застраховка с необходимото покритие, за да не се притеснявате и да се наслаждавате на пътуването си.