УСЛОВИЯ ЗА НАЕМАНЕ НА АВТОМОБИЛ

Коли под наем от фирма „Луксъри Карс 07″ ЕООД.

I. Наемане на автомобил

 1. Минималения срок за наемане на автомобил е три дни (72 часа).
 2. Наемателят трябва да е навършил 23 години, да притежава валидни до края на срока на наемането лична карта или паспорт и свидетелство за управление на МПС и син талон, със стаж не по-малко от ТРИ годиниЗа автомобилите 4х4 минималната възраст е 25 години и ПЕТ  години стаж.

 

 1. В цената са включени:
 • Неограничен пробег (без лимит на изминатите километри)
 • Застраховка „Гражданска отговорност“
 • Пътна такса – винетка за територията на Република България
 • Доставка на автомобила за територията на гр.София (Ваш адрес, летище, автогара, хотели), за наемен период 5+ дни - безплатно.
 • Заместващ автомобил при технически проблем

 

 1. Начин на плащане и депозит.
 1. 1 Плащането може да се извърши по следните начини:
 • В брой - при получаване на автомобила
 • Банков превод – до три дни преди получаването на автомобила
 • ПОС терминал - чрез дебитна или кредитна карта Master Card, Maestro, Visa, VisaElectron, Borika– при получаването на автомобила
 • Онлайн–виртуален ПОС - при направата на резервация можете да извършите частично предплащане (15% от крайната цена) или пълно предплащане чрез дебитна или кредидна карта Master Card, Maestro, Visa, VisaElectron, Borika. При частично предплащане, остатъка от крайната цена се доплаща при получаването на автомобила. "Луксъри Карс 07" ЕООД не съхранява данни за банкови карти.
 1. 2 Депозит
 • При наемането на автомобила, Наемателят е необходимо да остави депозит в брой. Депозитът е в размер от 100 до 300. Целият депозит или част от него може да бъде задържан в случай на щети по ходовата част на автомобила, щети по гуми, аудиооборудване, силно замърсен или изгорен интериор. Няма зстраховка, която да покрива, например изгорен интериор или други дребни наранявания, които не са в следствие на обичайното похабяване.
 • Липси на части от автомобила или аксесоари, се заплащат в пълната им стойност.

 

 1. В случай на каквито и да е технически проблеми или пътни произшествия, клиентът трябва да информира незабавно на телефоните за контакт, вписани в договора за наем. В случай на пътно произшествие, клиентът трябва да се обади на спешен телефон (112) и да вземе издаден на място, от органите на реда, протокол.

 

 1. „СУПЕР ЗАСТРАХОВКА“

Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента

 • Ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита
 • Ограничаване на отговорността при кражба на автомобила до размера на депозита
 • Включен заместващ автомобил
 • Освобождаване от административна такса при инцидент
 • Включена безплатна пътна помощ на територията на Р. България

 

Важно:

При заплащане на „СУПЕР ЗАСТРАХОВКА“, получавате пълно освобождаване от отговорност, само при представянето на протокол от КАТ, връщане на ключовете и документите на автомобила и не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи вещества, както и при неспазване на закона за движение по пътищата. Заплащането на „СУПЕР ЗАСТРАХОВКА“ не покрива щети по ходовата част на автомобила, щети по гуми, аудиооборудване, силно замърсен или изгорен интериор, частични липси, загуба на части или аксесоари. В случай на изгубени документи или ключове на автомобила,Наемателят дължи такса в размер на 100 €.

Заплащането на „СУПЕР ЗАСТРАХОВКА“ на автомобила не покрива също:

 • щети по ходовата част на автомобила, гумите, картера, шумозаглушителната уредба, освен причинените щети в следствие на ПТП
 • щети, настъпили по време на управление на наетия автомобил от лице, което не е вписано в договора за наем или неправоспособно лице
 • щети, настъпили по време на използване на автомобила за състезателни цели
 • щети, настъпили по време на управление на наетия автомобил от клиента в нетрезво състояние или под влияние на наркотични или силно упойващи вещества.
 • всякакви щети, когато клиентът не може да представи протокол от органите на реда за настъпило ПТП и/или за извършена кражба на автомобила.
 • кражба, ако автомобилът бъде откраднат заедно с регистрациония талон и/или ключовете.

 

 1. Наемната цена не включва гориво.

       Автомобила се предава с пълен резервоар и така се връща. В случай на                       връщане на автомобила с непълен резервоар клиентът заплаща липсващото             гориво по пазарната цена на литър гориво в същият ден.  

 1.  Доставки:
 • Доставка на автомобила за територията на гр.София (Ваш адрес, летище, автогара, хотели), за наемен период 5+ дни, е безплатна
 • Доставка на автомобила за територията на гр.София (Ваш адрес, летище, автогара, хотели),за наемен период от 3 или 4 дни се заплаща в размер на еднократка такса от 15 €
 • Доставка на автомобила до гр.Пловдив, гр.Бургас и гр.Варна, следва след предварително потвърждение от Наемодателя и се начислява допълнителна такса

 

 1. Допълнително оборудване

 

 Аксесоари

Цена на ден

Максимална Цена

Доп.Шофьор

0.00 €

0.00 €

Детско столче
9-18кг

1.00 €

15.00 €

Детска седалка
15-36кг

1.00 €

15.00 €

Детска кошница
0-13кг

1.00 €

15.00 €

GPS Навигация

2.00 €

20.00 €

3G WI-FI рутер

2.00 €

24.00 €

Автобокс

20.00€
еднократна такса

-

 

 1. Наеми извън страната

Възможено е извеждането на автомобила в Гърция, Сърбия или Румъния, след предварително одобрение от страна на Наемодателя и договаряне за срока с Наемателят, като се начислява еднократна такса в размер на 40 €.

 

 1. Условия за анулиране или промяна на резервация:

Резервация която е потвърдена може да бъде отказана или променена от Наемателя до 72 часа преди началото на наемния период, без начисляване на допълнителни такси. При анулиране или промяна на резервация, по малко от 72 часа преди началото на наемния период се начислява такса в размер на 15% от крайната наемна цена. При извършена предплата, цялата предплатената сума няма да бъде възстановена в случай на неявяване на Наемателя за получаване на автомобила. При извършена предплата при направата на резервация ще бъде възстановена цялата сума, в случай, че не може да бъде предоставен алтернативен автомобил. Възстановяване на предплатенета сума при анулиране на резервация 72 часа преди началото на наемния период се възстановява в срок от 48 часа по същата сметка или карта от която е извършено плащането.

 

 1. Удължаване на резервация след началото на наема:

При желание на Наемателя да удължи резервацията си, е необходимо той да изпрати запитване по имейл или чрез телефонно обаждане на посочения телефонен номер в сайта. Цената при удължаване на резервация се начислява по актуален ценоразпис на база общ брой наемни дни. Препоръчваме да попитате за удължаване на своята резервация във възможно най кратък срок поради опасността от застъпване на следваща резервация.

 

 1. Автомобилът се предава на Наемателя в добро състояние със задължителното оборудване, изисквано от органите на Пътна полиция – КАТ, отразено в двустранно подписан приемо-предавателен протокол, неразделна част от договора при условията на който става и връщането на автомобила. Наемателят се задължава да върне автомобила с всички предадени му документи в уговорения срок и място в същото състояние. Неизпълнение на задължението за връщане на наетия автомобил от Наемателя за повече от един ден (24 часа) от датата на изтичане на уговорения срок, без да е уведомил Наемодателя, се счита за присвояване и Наемодателят уведомява компетентните органи, като си запазва и всички права по договора.

 

II. Наемане на автомобил с шофьор от фирмата

 1. Не се изисква депозит
 2. Подписва се договор само с основните параметри по него 
 3. Не се изисква приемо-предавателен протокол

 

III. Ограничения на скороста в Република България

 1. Магистрала – до 140 км/ч
 2. В населени места – 50 км/ч 
 3. Извън населени места – 90 км/ч

 

IV. Отстъпки

 1. При второ наемане – 5%
 2. При трето, четвърто и пето наемане – 10%
 3. Шесто и всяко следващо наемане – 15%

 

При възможност паркирайте автомобила на платен паркинг или осветено място. Свеждайте до минимум евентуалните проблеми. Пътувайте внимателно, отговорно, и за Ваше удоволствие!

V. Политика за поверителност и защита на лични данни – тук