Как да подготвите децата за дълго пътуването?

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Независимо дали предпочитате неделните излети в близост до града или обожавате пътешествията с кола под наем, на хоризонта се задават нови възможности за семейни приключения.

Дългият път не е идеалното забавление за пълните с енергия деца, особено ако автомобилът не е оборудван с най-новата развлекателна технология, каквато децата използват вкъщи. Добре известно е, че понякога семейните пътувания са изтощителни и разочароващи за всички пасажери. Въпреки това може да направите така, че да избегнете психическите сривове на пътя. За да ви помогнем да планирате вашето щастливо семейно пътешествие, Луксъри Карс събра едни от най-добрите съвети за дълъг път с автомобил.

БЕЗОПАСНОСТА ПРЕДИ ВСИЧКО!

Преди да се отправите на път с автомобил, трябва да се уверите, че ще пътувате с безопасен, т.е. изправен автомобил – в края на краищате да забавлявате децата в аварирало превозно средство е още по-голямо предизвикателство. Преди да потеглите проверете маслото и течността на чистачки, светлините на превозното средство и налягането в гумите. Когато взимате кола под наем от Луксъри Карс, бъдете сигурни, че ние не правим компромис с безопасността на нашите клиенти и всички автомобили, които предлагаме са технически изрядни. След като се уверите, че разполагате с безопасен автомобил, може да направите още няколко неща.

  • Подгответе принадлежности за безопасност

Добра идея е да подготвите принадлежности за безопасност като комплект за оказване на първа помощ, фенерче (тези с манивела и слънчев панел са добър вариант) и напълно зареден мобилен телефон.

Произшествието на магистралата и откритието, че телефонът ви няма батерия не е щастливо преживяване. Ако наемате кола, обърнете внимание на спешните телефонните номерата, които вашата rent a car компанията ви предоставя.

  • Наспете се добре

Като отговорен родител знаете колко е важно да сте готови за всякакви ситуации на пътя, така че се наспете добре през нощта. Така ще сведете до минимум умората по време на шофирането.

Ако почувствате умора зад волана, непременно вземете мерки. Отбийте в обслужващата лента и излезте от колата да се поразтъпчите и пийнете нещо освежаващо.

ПОДГОТВЕТЕ ДЕЦАТА

Ще улесните пътуването значително, ако просто подготвите децата преди да тръгнете. Включете ги в планирането, като ги попитате кои играчки биха искали да вземат или им покажете пътна карта с вашия маршрут. Провокирайте у тях интерес към местата, на които смятате да спирате или до които ще е интересно да се отклоните. Това не само ще им помогне да осъзнаят колко часа ще прекарат в колата, но и ще изгради у тях по-добра толерантност към пътуванията като цяло.

НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ ПЛАН

За да намалите стреса по време на пътуването ви е нужен план. Изберете оптимален интервал и местата за почивка. Вземете здравословни закуски и напитки, които вашите деца харесват, но запазете това в тайна, докато не започнат да се опакват, че са гладни или им е скучно. Ще бъдете изненадани как добрият план ще подобри времето, което ще прекарате в колата. Все пак не се вманиачавайте и бъдете готови да импровизирате като част от плана!

ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ ЗА ПЪТУВАНЕ

Най-добрият начин да пътувате с деца, е да пътувате с деца, които спят. Ето защо си заслужава да помислите над режима им за хранене и сън и да включите това във вашия план за пътуването. Ако тръгнете малко преди обед, ще можете почти веднага да ангажирате вниманието им с леки закуски, а вероятно скоро след това ще видите, че са заспали.

ПРАВЕТЕ РЕДОВНИ ПОЧИВКИ

Трябва да отчитате нуждата на децата си от почивки. Те разведряват дългото пътуване и позволяват на младия енергичен организъм да се раздвижи и да се презареди с търпение за остатъка от пътя.


Следвайте тези съвети и със сигурност ще се насладите на по-малко стресиращо пътешествие с повече приятни емоции и смях за вашето семейство.