Как да направите пътуването с дете леко и приятно за всички

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Дългото пътуване с автомобил, което включва и децата, може да бъде много стресиращо преживяване. Направете го приятно с кола под наем в София от Луксъри Карс и вижте нашите съвети, за да си спестите главоболията.

СЪОБРАЗЕТЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ПЪТУВАНЕТО

Дългите пътувания, с продължителност над 20 – 30 минути, не са препоръчителни за новороденото и малкото дете. Ако все пак е наложително, правете чести почивки.

Ако искате да ангажирате задълго вниманието на детето, запасете се с нови книжки или играчки, които то вижда за пръв път. Така ще си осигурите спокойствие, поне за известно време.

Заредете се с подходящи за пътуването храни, обикновени солети или крекери. Сами по себе си те са занимателни и същевременно помагат срещу гадене.

ПРИЛОШАВАНЕТО

Дайте на детето нещо леко за хапване преди да потеглите. То не бива да е нито гладно, нито преяло. По време на движение, давайте на малчугана по малко вода. Шофирайте плавно. Избягвайте рязкото ускорение и спиране.

Ако забележите, че детето е неспокойно или му е прилошало, съобразете се със сигналите и отбийте при първа възможност. Изведете го извън колата, докато се почувства по-добре.

При продължително пътуване, дори с кола под наем, се налагат почивки за хранене. Отделете време да слегне храната, преди отново да потеглите.

Консултирайте се с вашия педиатър за подходящи медикаменти срещу прилошаване и точния начин на тяхното прилагане.

ОСИГУРЕТЕ КОМФОРТ НА ДЕТЕТО

Ако детето не се чувства комфортно по време на пътуването, никой няма да се чувства добре. Облечете го, според сезона и температурата в купето с удобни, леки дрехи, които да цапа и мачка на воля. Нека саковете и покупките са в багажника, а не върху него. Освен, че ще му пречат, при инцидент или рязко спиране могат да го наранят.

Незабравяйте да вземете любимия предмет на вашето дете, с който то се чувства спокойно и опитайте да го приспите. Ако не постигнете успех, по-добре не настоявайте и преминете към план Б.

ПРИГОТВЕТЕ ЧАНТА С ПОЛЕЗНИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ

Пригответе отделна чанта с най-необходимите предмети и я дръжте при себе си. Например: мокри и сухи кърпички, вода, средство против повръщане, пелени, дрехи за преобличане, връхна дрешка, леко одеяло, вода, солети, книжки и игри. Тези неща със сигурност ще ви потрябват, а нищо не е по-неприятно от ровенето в големите куфари, докато децата пищят, а шофьорът е пред нервен срив.

Бъдете търпеливи. Помнете, че плачът е най-простичкият и красноречив начин, с който децата ни показват, че нещо не е наред. Поставете акцент върху безопасността и забавлението и ще видите, че пътуването с тях също може да е приятно и вълнуващо.


Луксъри Карс ви пожелава приятни и вълнуващи семейни пътувания!