Какво не трябва да забравяте, когато се отправяте на бизнес пътуване?

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Подготвихте ли всичко според плана за вашето бизнес пътуване, като график на срещите и резервации? Е, след всичко това е разбираемо да оставите багажа за последния момент. Все пак си струва да отделите специално внимание на вещите, които ще ви трябват, за да може всичко да върви гладко.

МОЩНОСТ

Ако ще пътувате по работа, вземете всички адаптери за захранване, с които ще зареждате устройствата и оборудването си. Не навсякъде е възможно да купите правилните зарядни устройства, а би било пълен провал, ако нямате мощност, за да представите презентациите си. От друга страна малкият брой електрически контакти е често срещан проблем в хотелските стаи. Ако имате повече устройства, адаптерът с много гнезда е мъдро решение и съществено допълнение към вашия багаж.

ВИЗИТКИ

Вероятно визитките ви пътуват винаги с вас в жабката на автомобила. Но ако сте решили да се възполвате от предимствата на кола под наем, не ги забравяйте... всъщност вземете повече от тях. Бизнес пътуванията винаги могат да ви изненадат с непредвидени добри възможности.

ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА

Надяваме се, че никога няма да пътувате без здравна застраховка! Ако вашата дестинация е друга страна-членка на ЕС, ще ви е необходима европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК). Документът се издава безплатно и ви дава достъп до здравно обслужване. Всяко лечение, което ще получите, се предоставя безплатно или при намалена цена. Предварителните условия се покриват от картата и някои застрахователи ще настояват да разполагате с такава.

МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

За щастие дигиталният свят предлага най-различни полезни приложения, които значително подобряват командировките и дори намаляват списъка с вещи, които не трябва да забравяте.

  • Може да използвате CamCard, за да сканирате, управлявате, синхронизирате, обменяте и запазвате цялата информация за контакт, директно в мобилното устройство.
  • С HotelТonight – лесно ще намерите оферта за хотел в последната минута, където и да се намирате.
  • WhatsApp е най-известната услуга, която ви позволява да поддържате връзка с екипа по всяко време.
  • Бизнес пътуването може да включва боравене с различни валути. С Oanda Currency converter ще сте наясно с валутния обмен и лесно ще конвертирате сумите. Това е много удобна и полезна услуга за международни пътници.

Обикновено организирането на бизнес пътуване отнема достатъчно време и енергия, за да мислите за подготовката на превозното средство, с което ще го осъществите. Не случайно rent a car е една от най-използваните услуги, когато говорим за служебни ангажименти. Изберете подходящ автомобол от автопарка на Луксъри Карс, съобразен с особеностите на вашата командировка и просто се съсредоточете върху работата си.