7 важни особености на шофирането вдясно с кола под наем

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Може би очаквате приятели или бизнес партньори от страна с ляво движение или самите вие отдавна не сте шофирали вдясно? Като се има предвид, че близо 70% от световното население шофира в дясното платно, вероятността да ви се наложи да направите същото в чужбина е голяма. Ще се радваме да сме ви полезни с няколко основни съвета за шофирането вдясно. Изберете rent a car от Луксъри Карс и заявете кола под наем в София. Разчитайте на нас, когато търсите качествена услуга на добра цена.

  1. ПРАКТИКА

Ако нямате опит с шофирането вдясно или твърде дълго сте шофирали вляво, вземете вашата кола под наем и потърсете подходящо място, където да упражните нужните уменията.

Дайте си време да свикнете с новото позициониране, преди да опитате сложни маневри по натоварените пътища.

  1. ИЗПОЛЗВАЙТЕ СПЪТНИКА СИ

Ако заедно с вас в автомобила пътува още някой, използвайте го като чифт допълнителни очи. Той може да ви насочва, когато обръщате или паркирате, или просто да ви помогне да се съсредоточите върху пътя напред.

  1. ИЗПРЕВАРВАНЕ

Сега превозните средства ще ви изпреварват отляво, а не отдясно, така че следете внимателно лявото огледало и имайте предвид сляпата точка “от другата страна”.

  1. КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА

Изглежда очевидно, но все пак не забравяйте, че всичко работи наобратно - трафикът в кръговите кръстовища се движи по часовниковата стрелка и трябва да давате предимство на колите, идващи отляво. По подобен начин Т-възлите в страните с дясно движение дават предимство на превозните средства, приближаващи отляво.

  1. БЪРЗАЙТЕ БАВНО

Така ще си дадете време за правилна реакция в рискова ситуация, както и да следите внимателно другите участници в движението.

Бъдете особено внимателни по отношение на пешеходци - те може да не са там, където ги очаквате!

  1. НАСПИВАЙТЕ СЕ И ПРАВЕТЕ ПОЧИВКИ

Когато сте уморени, е по-лесно да се върнете към старите навици, т.е. към правилата за шофиране вдясно. Затова всеки път когато се почувствате уморени отбийте за почивка.

  1. ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО С ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ

Запознайте се с правила за движение и етикетът на пътя в конкретната страна с дясно движение, която посещавате. Ако предварително сте наясно какво е нормално и как принципно се случват нещата, това може да ви бъде от голяма полза.


С толкова много неща, които вече сте направили при подготовката на пътуването ви – проучване на магистралите, градовете и природата, надяваме с тези съвети да направите живота си в “другата лента” по-безопасен и по-малко стресиращ. А сега елате и ги приложете напрактика с кола под наем в София от Луксъри Карс.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ:

От какви документи се нуждаете, за да шофирате в ЕС?