Най-скъпите коли – ТОП 3 на суперавтомобилите

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Всяка година броят на най-скъпите коли нараства, заедно с това и конкуренцията между тях за титлата най-скъпа кола в света. Lamborghini Veneno Roadster, McLaren P1, Aston Martin Valkyrie … списъкът е доста дълъг.

Изненадващо е, че създаването на класация с най-скъпите автомобили не е толкова проста задача, колкото изглежда: цените им постоянно се променят, в зависимост от желанията на клиентите, които са доста фантастични. Тези коли съчетават висок стил, леко абсурден набор от възможности, иновативни материали и техники - и разбира се, несравнима цена.

Ето 3 модела коли, които не само са скъпи, но и доста ексцентрични.

  • McLaren P1 LM (3,7 милиона долара)

LM е абревиатурата на компанията Lanzante Motorsports, благодарение на която се появява това автомобилно чудо.

McLaren P1 LM е доста скъпа кола. Въпреки това си струва се направи малко уточнение: тази машина не е дело на McLaren. Компанията създава оригиналния P1, който впоследствие е придобит от Lanzante Motorsports. Именно те свършват основната работа по колата, превръщайки суперавтомобила направо в съвършено произведение на изкуството.

Забележете: двигателното отделение е с позлатено покритие. Колата разполага с 3.8-литров турбо двигател V-8. Така в комбинация с три електродвигателя, P1 LM постига производителност от 1 000 конски сили.

  • Lykan HyperSport (3.4 милиона долара)

Lykan HyperSport е не само скъп, но се води най-луксозният автомобил.

Lykan HyperSport, създаден от W Motors, официално е първият арабски суперавтомобил. Самата компания е базирана в Ливан, но и поради външния си вид - това е първата кола, чиито фарове са инкрустирани с бижута. Титаниевите светодиоди са с общо 250 диаманта. Но клиентите също добавят рубини, жълти диаманти и сапфири. Просто не е за вярване…

В същото време колата е с 3.6-литров шестцилиндров двигател със задно окачване, който има капацитет от около 780 конски сили. Благодарение на него, автомобилът ускорява от 0 до 62 километра за 2,8 секунди, а максималната му скорост е 240 мили в час.

Но помислете само: повече от двеста и петнадесет диаманта в фаровете. Не е изненадващо, че Lykan HyperSport е един от най-скъпите автомобили в света.

  • Koenigsegg Regera (1,9 милиона долара)

При създаването на тази кола Кристиан фон Кьонигсег показва цялата си изобретателност.

Кристиан фон Коенигсег е може би най-невероятният автомобилен производител. Неговите творения са винаги са специални и с различни иновации. Цената на много от най-скъпите автомобили в света варира в зависимост от изискванията на всеки клиент.  Koenigsegg Regera е с петлитров турбо двигател V8, цели 1100 конски сили. Тази суперкола използва система, наречена Koenigsegg Direct Drive, в която малък електрически двигател е свързан към главния двигател.

Да, със сигурност има още  скъпи коли, но пък едно е ясно, човешката фантазия е безгранична в това отношение.

Може би всеки е впечатлен от тези скъпи автомобили, но те са за VIP потребители. Наистина живеем в динамично време, не може да си представим живота без коли. За щастие, на пазара има возила с приемливи цени, както и фирми за коли под наем. Те предлагат на приемливи цени автомобили, които всеки може да наеме за определен период от време.