Съвети против кражба на автомобили под наем

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Да откраднат автомобила ти никога не е приятно изживяване, независимо дали е твой или взет под наем.

За съжаление, никога няма стопроцентова гаранция, че това няма да се случи на теб.

Има обаче определени съвети, които можем да имаме предвид, когато се опитваме да съхраним колата си от кражба. В тази статия ще ви посочим някои от тях.

Ако е възможно, спирайте на добре осветени места, където живеят хора

За автокрадците няма нищо по-приятно от това да видят автомобил, паркиран на тъмно място и далеч от живущите. Това им предоставя прикритието на нощта, а отделно от това могат да бъдат сигурни, че няма кой да ги забележи и хване “на местопрестъплението”. Когато е възможно, паркирайте там, където има поне малко светлина и живеещи хора. Така ще направите задачата на крадците с една идея по-трудна.

Не оставяйте неща на седалките - това насърчава крадците

Много често една кола под наем бива разбита, когато крадците забележат, че има оставени неща по седалките. Това може да не са най-ценните вещи, които притежавате, но не забравяйте, че крадците няма как да знаят кое е ценно и кое не - те просто разбиват колата, за да проверят. Някои пък предпочитат да откраднат цялата кола, за да я ограбят, а след това просто да я зарежат някъде. Съветваме ви да спазвате добра чистота в автомобила си, без да оставяте торби или предмети по седалките.

Не оставяйте да ви забележат как прибирате вещи в багажника

Ако трябва да приберете нещо в багажника на автомобила, направете го преди да потеглите, а не след като вече пристигнете. Във втория случай крадците могат да забележат, че прибирате нещо в багажника, което пък би могло да ги изкуши да разбият колата и да проверят.

Местата с камери - те са за предпочитане

Ако знаете, че някъде в района има място, където работи охранителна камера, то вероятно и сами знаете, че това е подходящо място за паркиране. Дори и крадците да изпълнят целта си и да откраднат автомобила, кадрите от камерата биха могли да помогнат за хващането им впоследствие. От друга страна, опитните крадци знаят къде работят охранителни камери и не биха опитали да откраднат автомобил от подобна локация.

Кражбите на автомобили са често срещан проблем, поради което ви съветваме да бъдете максимално внимателни, дори и автомобилът да е под наем. Действайте предпазливо и спазвайте основните съвети, които биха могли да държат крадците настрана.