Защо автоматик под наем може да е правилният избор за вас

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Обикновено процесът по наемането на автомобил е съпътстван от много въпроси, сред които и изборът между ръчна и автоматична скоростна кутия. Крайното решение на клиента може да зависи от много фактори като маршрут, разстояние, шофьорски умения, стил на шофиране и др. В тази статия разглеждаме предимствата, които правят избора на автоматик под наем правилен за пътуването, което планирате. 

 

По-лесно управление 
 

Да, всяка кола ще ви заведе от точка А до точка Б, но разликата във вида предаване може да бъде от ключово значение за наем на превозно средство. Основната разлика тук е, че автоматичната скоростна кутия сменя предавките сама, докато ръчната изисква да ги превключвате с помощта на скоростната кутия и съединителя. 

 

Режимите на автоматичната скоростна кутия не изискват превключване на предавките, което прави управлението на автомобила далеч по-просто. 

 

Така водачът може да се фокусира изцяло върху пътя, знаците и маркировката напред, особено когато шофира в непознат район. Автоматикът позволява повече концентрация и по-добър контрол върху движението. 

 

По-малко стрес 

 

Проучванията сочат, че управлението на кола под наем с автоматична скоростна кутия намалява нивата на стрес при водачите. Това може да бъде чудесна предпоставка да изживеете една по-пълноценна, приятна и спокойна ваканция. 

 

Икономия на гориво  
 

Обикновено (при правилно управление) ръчните скоростни кутии генерират по-добра икономия на гориво в сравнение с автоматиците, тъй като те позволяват да сменяте скоростите по-бързо, както и да ускорявате по-бързо. Усъвършенстването на технологиите обаче означава, че все по-често виждаме тази разлика да се стопява. В автопарка на Луксъри Карс, ще откриете автоматици под наем с отлични показатели и разход на гориво. 

 

Автоматична или ръчна трансмисия

 

 

 

Автоматиците са практичен избор в градски райони, тъй като е по-вероятно да шофирате през трафика със системата стоп-старт. В същото време, плавното преминаване през предавките в автоматика под наем прави шофирането още по-приятно изживяване. 

 

При шофиране по дълги и открити пътища, бързото ускорение и по-големият контрол, предоставяни от ръчното устройство, са ценени от водачите, които предпочитат да владеят нещата през цялото време, включително в задръствания. Други водачи пък смятат, че изминаването на много километри, е по-лесно с автоматичните режими. 

 

Въпрос на лични предпочитания и стил на шофиране, с които е добре да се съобразите, когато планирате следващия си наем. 


Ако се нуждаете от допълнително съдействие, за да изберете най-подходящото превозно средство за вас и вашето пътуване, не се колебайте да се вържете с нас. Ние сме тук, за да отговорим на вашите очаквания.