Наем на кола: още на летището или на място в града?

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Готови ли сте да наемете кола? Ако е така, вероятно забелязвате, че има много различни варианти, между които да избирате, докато търсите идеалния автомобил под наем за вашите нужди. Преди всичко обаче, трябва да решите дали да вземете кола на летището или от рентакар агенция в града. Въпросът е кой вариант е най-добрият за вас. Нека обсъдим предимствата на двете възможности, така че да вземете информирано решение. 

Наем на кола на летището 

 

Ако имате нужда от кола под наем и планирате да пристигнете до дестинацията си със самолет, вземете я още на летището. Това е не просто по-лесно, но също така спестява време и пари при придвижването ви оттук до града. 

 

По-голям контрол на придвижване, но има и риск 

 
Наемането на кола на летището означава, че вие контролирате автомобила и маршрута, по който се движите. В същото време не са малко случаите на предлаган нелегален транспорт на летищата, а най-лошото от всичко е, когато туристите дори не осъзнават, че са изложени на риск. 

 

Важна подробност, която трябва да се има предвид, е и продължителността на вашия полет. Някои хора може да се почувстват уморени след дълъг полет и непосредственото шофиране вероятно не е добра идея. Това е още по-важно, ако отивате на място, което не познавате добре. 

 

По-голям избор от автомобили, но и по-голямо търсене 

 

Истина е, че компаниите за отдаване под наем на летищата обикновено разполагат с по-големи автопаркове. Това означава, че шансовете са във ваша полза, когато пристигате. Но имайте предвид, че автопаркове са по-големи, защото количеството на хората, които търсят коли под наем на летищата, е също по-голямо. 
 

Нашият съвет е винаги да резервирате предварително - поне няколко седмици преди датите ви на пътуване. 

Наем на кола на място в града 

 

Има поне няколко ситуации, в които местоположението на рентакар агенцията в града, ще бъде по-доброто решение за вас.

 
 

Кола под наем – услуга с много приложения 
 

Първо, кой казва, че ви трябва кола под наем, само ако идвате отдалече? Автомобил под наем може да бъде опция, когато пътувате с приятели, когато имате нужда от повече място от това, с което разполагате в личното си превозно средство, а има и толкова много други причини да се възползвате от услугата. 

Много често резервирането в града се оказва практичният избор, тъй като локациите на фирмите за отдаване под наем извън летищата обикновено са по-близо до вашия адрес. Същото важи и ако отсядате в хотел в близост до центъра или до туристически забележителности. 

Разходи и “скрити такси” 
 

Ако пък колата ще ви е необходима само за част от пътуването ви или ако предпочитате да я вземете, след като сте си починали от полета, тогава най-добрият вариант ще бъде наемането на автомобил от по-близко място. 

От друга страна, вземането и връщането му на летището понякога означава, че ще трябва да платите за дни, през които няма да го ползвате. В такъв случай, вероятно ще излезе по-евтино просто да я наемете за тези конкретни дни от компания в града.  

 

Друг фактор е, че в много държави, летищата налагат допълнителна такса, която няма да се налага да плащате на места извън тях. Често тези “скрити такси” не се заплащат отделно, а се начисляват към общата такса от агенциите за отдаване. Тъй като компаниите извън летището не включват такива такси, цената, която ще платите, може да е значително по-ниска.  
 

В крайна сметка най-добрият съвет е винаги да сравнявате цените и да намерите най-добрата оферта според вашите нужди. 


Ако сте готови да наемете кола в града, можете да разчитате на Луксъри Карс за чудесен избор от автомобили, отлични оферти и високо качество на услугата за вашите дати на пътуване.