Ето как да спестите пари с кола под наем

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Рентакар е топ услуга, която идва с безкрайни възможности за пътуващите по целия свят. Но това не означава, че не можете да управлявате разходите си или да изхарчите твърде много за наем. Ето как да спестите пари, когато наемате автомобили.

1. Резервирайте предварително

Предварителната онлайн резервация на кола под наем, е почти сигурна гаранция, че ще получите по-добра оферта. А и без съмнение е по-лесният и бърз начин. Последното нещо, което искате да правите след дълъг полет, е да се лутате между рентакар компаниите на летището в търсене на подходящ автомобил и добра сделка.

2. Проверявайте цените често

Точно както си струва да проверявате често цените на полети (тъй като в различните дни те могат да бъдат различни), си струва да проверявате и цените на рентакар компаниите.

Но в сравнение с полетите, при наемането на кола резервациите често могат да бъдат анулирани и резервирани отново – при това без начисляване на такси, докато не вземете колата.

Така че, ако резервирате рано в компания, която не удържа неустойки за анулиране, а цената междувременно се понижи преди да сте взели колата, ще можете да анулирате и резервирате отново и да сте на сметка. Понякога компаниите за коли под наем намаляват цените си точно преди уикенда, в случай че имат свободни предложения.

3. Резервирайте най-малкото превозно средство, което ще ви свърши работа

Обмислете внимателно от какъв тип превозно средство имате нужда. Разбира се, може да е изкушаващо да изберете по-висок клас, но не пренебрегвайте разхода на гориво и практичността на колата.

Нека водещото при избора ви на кола под наем да е вашият комфорт, така че можете да се насладите на пътуването си. Луксъри Карс предлага богат избор от автомобили, с които можете да имате удобството, от което се нуждаете според броя на пасажерите и личните ви предпочитания. Ако имате нужда от допълнително съдействие, за да направите най-добрия избор, не се колебайте да се свържете с нас.

4. Избягвайте летището

Местата за вземане на кола под наем извън летището обикновено са по-евтини от местата на летищата (които са свързани с допълнителни такси). Проучете възможностите в близките до летището квартали и спестете пари. Ако компанията за отдаване е в центъра, това може да означава дълго и скъпо пътуване с такси.

5. Спестете наема за първия и последния ден

В случай че колата под наем не ви е необходима веднага, можете да се придвижите с градския транспорт до хотела и да резервирате автомобил за следващия ден. По този начин ще спестите цената на един ден наем и ще платите по-малко, тъй като сте извън летището. 

Можете да направите същото и в края на пътуването си.

6. Проверете политиката за гориво на компанията

Някои компании за коли под наем ще изискват от вас да върнете колата със същото количество гориво, което е имало в резервоара при вземането. Други прилагат политика относно горивото, при която наемателят трябва да плати наличното в резервоара гориво, като може да върне колата с непълен резервоар. Но във втория случай може да не ви бъде възстановена сумата за неизползваното гориво. Също така, таксуването на горивото може да бъде по завишени цени. 

7. Възрастови изисквания

Често минималната възраст за наем на автомобил е 21 години, като може да има и допълнителни такси за наематели на възраст под 25 години или над 65 години, тъй като те се определят като по-рискови шофьори. В случай че сте под 25 или над 65 години, но ще пътувате с придружител в оптималния възрастов диапазона, определете него за водещ шофьор.

8. Допълнителни държавни данъци и такси

Проучете допълнителните държавни данъци и такси, които може да се изискват, в случай че ще шофирате колата под наем в чужбина. Не спестявайте тази информация на рентакар компанията ви, тъй като при проблем, застраховката ви вероятно няма да е валидна. 

9. Откажете GPS (навигационна система)

Ако навигационната система е допълнителна опция, пропуснете я и използвайте приложението Google Maps на телефона си, за да спестите от дневната такса за наема. 

10. Носете си собствена детска седалка

Ако пътувате с малко дете и разполагате с детска седалка, вземете я със себе си и оптимизирайте още малко разходите си за пътуването.

11. Попитайте за специални оферти

Попитайте компанията за наем на автомобили за специални оферти - програми за лоялни клиенти или допълнителни промоции. Рентакар е страхотна услуга, свързана с много възможности, включително по отношение на цената. Те могат и да се натрупват, и да ви помогнат съществено при търсенето на евтини коли под наем. 

12. Огледайте автомобила, преди да потеглите

Направете задължителен оглед на вашата кола под наем, преди да излезете от автопарка на агенцията. Ако откриете каквато и да било повреда, отбележете го в документацията и вземете копие. Направете снимки с телефона си и поискайте печат за час и дата. Със сигурност не искате да плащате за щети, причинени от предишен шофьор.