На ски с кола под наем в Банско от Луксъри Карс

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Зимата най-накрая настъпи по българските ски курорти и моментът е чудесен да се отправите към вашата мечтана ски ваканция в Банско с кола под наем от Луксъри Карс.

Целият комплекс е разположено върху площ от 148.28 кв.км, което означава, че е най-добре да разполагате с автомобил. Вашата квартира може да се намира на другия край от пистите и забавленията, а общественият транспорт не може да се сравнява с персоналния превоз. Освен това вие сте в Пирин, което означава, че наоколо има още много какво да се види и прави.

На ски с кола под наем в Банско

 

Общата дължина на пистите и ски пътищата в Банско е 75 км. Те са с различна трудност и предлагат отлични условия както за начинаещи, така и за опитни скиори и сноубордистите. Най-високата точка на Ски център Банско е 2 560 м, а най-ниската 990 м.

 

Заедно с красотата на Природен парк “Пирин”, Банско пази богато историческо наследство и изключителна каменно-крепостна архитектура. Тук има около 120 паметника на културата с важна художествена и национална стойност. Банско впечатлява и със специфична местна кухня и целогодишен културен календар.

Туристически забележителности в близост до Банско

 

Колата под наем е най-добрия начин на транспорт по време на ваканция, през всеки сезон. Докато сте на ски в Банско не пропускайте да рагледате града, както и да посетите близките забележителности с удобството на персоналния превоз и отлично поддържаните автомобили от автопарка на Луксъри Карс. Ето какво да посетите в Банско и района.

 

Село Баня се намира на 5.7 км североизточно от Банско или на 7 минути с кола под наем и разполага с 70 горещи минерални извора с температура на водата около 55°С. Спа курортът е разположен в централната част на Разложката котловина и разкрива изключително красива панорама към най-високите планини в България - Рила и Пирин. В допълнение към красивата природа, районът изобилства от археoлогически следи от времето на траките. В същото време тук са запазени много възрожденски къщи, 11 от които са паметници на културата. Запазена е и старата римска баня.

 

Град Разглог се намира на 6,3 км от Банско или на 9 минути с кола под наем. В старинната част на града преобладава типично възрожденската архитектура. Къщите са строени през 30-те години на XIX век и повечето от тях са паметници на културата. В града има и други интересни забележителности, сред които Църквите "Свето Благовещение" и "Свети Георги", градският музей в Парапуновата къща, Кипремаксевата къща. На кратко разстояние от красивия български град си заслужава да посетите останките на църквата “Св. Троица” - на 2 км; местност „Столоватец“ - на 5 км; местност „Катарино“ и църквата “Света Катерина" - на 7км; местност „Круша“ - на 8 км; раннохристиянска църква "Свети Илия" - на 11 км. 

 

Научете повече за града и забележителностите в района, като посетите сайта на Туристически информационен център Разлог.

 

Село Огняново и прочутите Огняновски минерални извори се намират на 47.7 км от Банско или 45 минути с кола под наем в посока Родопите, а над тях са архитектурните шедьоври Лещен и Ковачевица.

 

Град Гоце Делчев се намира в подножието на Среден Пирин, на 50.2 км от Банско или 50 минути с кола под наем. Градът възниква до древния Никополис ад Нестум, останките на който може да видите на 9 км в източна посока. През XIX век в града се развиват редица занаяти, между които звънчарство, златарство, самарджийство, абаджийство, кожарство, чиито следи също може да проследите в музейните експозиции.


Зимните приключения вече ви очакват и Луксъри Карс е тук, за да ви помогне да вземете най-доброто от сезона. Изберете модел автомобил, с който най-удобно ще пътувате заедно с вашите спътници и ще можете да транспортирате багажа и ски екипировката си, и направете резервация още днес!