Как да наемете кола?

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

 

В случай че ще наемете кола за първи път, вижте нашето кратко ръководство, което ще ви помогне да останете удовлетворени от опита си с една от най-популярните услуги в света.

1. Изберете местоположение на вземане и връщане, вашите дати за вземане и връщане и час на вземане и връщане.

2. Следващата стъпка е да изберете категория кола под наем. Всичко, което трябва да направите, е да изберете моделът, който отговаря най-добре на вашите нужди за пътуването.

3. Прегледайте свободните автомобили и цените на наемите им според въведените от вас предпочитания.

3. Потвърдете информацията за резервацията. Не забравяйте да проверите въведените от вас данни. Уверете се, че това е правилната категория и че сте добавили застраховката и допълнителните елементи, от които се нуждаете. Ако сте избрали метод на плащане онлайн, ще бъдете пренасочени към страницата за плащане. 

4. Пригответе се за вземане на вашия автомобил под наем. Всичко, от което се нуждаете, за да наемете кола, включително необходимата документацията, изисквания за възраст и начини за плащане, можете да видите в нашите Условия за наем. Тук ще намерите цялата нужна информация относно това какво да очаквате и на какво да обърнете внимание, за да си гарантирате положително изживяване по време на наема на кола от нашия автопарк.

Документация

Когато отивате да вземете вашата кола под наем е изключително важно да носите всички необходими документи със себе си, така че да можете да подпишете договора за наем и пътуването ви да не се провали.

Също така е важно да обърнете специално внимание на необходимия набор от документи, ако наемате кола в чужбина, тъй като различните държави може да имат различни правила.

Но обикновено нужните документи за наем на кола са:

  • валидна шофьорска книжка, притежавана две или повече години;

  • документ за самоличност (лична карта, паспорт и др.);

  • кредитна карта на името на наемателя за гаранционния депозит.

Ако наемате в чужбина, компаниите за отдаване под наем обикновено изискват и валиден паспорт, а понякога и международна шофьорска книжка.

Договор за наем на автомобил

Договорът за наем, който наемателят подписва с компанията за отдаване на автомобили, уточнява правилата и условията на вашия наем, така че винаги е добре да го прочетете внимателно, без да бързате.

В него ще видите например какво се случва, ако получите глоба за неправилно паркиране или ако колата под наем участва в пътен инцидент, какво покрива застраховката и други съществени аспекти.

Затова бъдете внимателни, докато го четете и ако имате въпроси, попитайте служителите на компанията.

Гаранционен депозит

Гаранционният депозит е сума пари, задържана от компанията за коли под наем за тяхна собствена безопасност - в случай, че се случи нещо непредвидено по време на вашата резервация.

Но гаранционният депозит не е повод за притеснение, тъй като той се задържа от компанията само докато колата под наем е при вас и пълната сума се връща по сметката ви, след като върнете колата според условията, при които сте я взели.

Тази сума може да варира в зависимост от колата, която наемате, от времето, за което я наемате и други фактори. Ако имате някакви въпроси относно гаранционния депозит, не се колебайте да се свържете директно с компанията за наем и да попитате.

Проверка на автомобила

Винаги е добре да проверите колата под наем много внимателно, преди да напуснете паркинга на компанията. Това е важно, тъй като всички щети, като драскотини и вдлъбнатини, могат да бъдат таксувани от вас при връщането на колата, ако нямате доказателство, че не сте отговорни за тях.

Ако забележите нещо необичайно по колата, не забравяйте да направите снимки. 

Връщане на колата под наем

Състоянието на резервоара за гориво е важен елемент от договора за наем. Много често договорите за наем на автомобил включват пълен резервоар както при взимането му, така и когато го връщане.

Ако при това положение върнете колата с празен резервоар, компанията може да ви таксува за зареждането му догоре и обикновено това ще ви струва много по-скъпо, отколкото ако го заредите сами.

Точно както трябва да проверите състоянието на колата, преди да напуснете паркинга, компаниите за наеми трябва да се увери, че колата е върната в същото състояние, без новопоявили се щети.

Също така трябва да върнете колата сравнително чиста, без боклуци. 

Когато върнете колата, служителите на компанията за коли под наем ще ви предоставят разписка, която доказва, че наистина сте се я върнали.


Готови ли сте вземете вашата кола под наем? Изберете точния модел от автопарка на рентакар компания Луксъри Карс и резервирайте сега!