Струва ли си дългосрочният наем на кола?

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

 

Чували ли сте за годишни и месечни наеми на коли? Прочетете това ръководство, за да научите повече за многобройните предимства на дългосрочният наем на кола

За разлика от стандартния наем на кола – услуга, която често се използват за пътувания, уикенди или по-специфични поводи, целта на наемането на автомобили за по-дълги периоди е малко по-различна. Това е услуга, предназначена за хора, които имат нужда от автомобил в ежедневието си, но не държат да имат документ за собственост и предпочитат да си спестят съпътстващите съществени разходи и бюрократични задължения.

Как работи дългосрочният наем

Годишният или месечен наем на кола е много подобен на краткосрочния наем, но за по-дълъг период. Ако сте наемали кола преди, независимо дали за дълга ваканция или бягство през уикенда, вече знаете много за това.

Най-голямото предимство на дългосрочния наем са отстъпките от цената. И обикновено колкото по-дълъг е договореният период, толкова повече пари спестявате, като отстъпката може да варира в зависимост от категорията на автомобила например.

С месечен наем на автомобил можете да задържите автомобила от един до няколко месеца и да подновявате договора според вашите нужди. 

Ето още няколко предимства на дългосрочния наем на кола.

Разходи

Едно от основните предимства на наемането на кола за по-дълъг период от време без съмнение е цената. В много случаи наемането на кола за един месец е по-евтино от това да имате собствена кола. И освен че е по-евтино от това да имате собствена кола, може да бъде и по-евтино от наемането на кола за кратки периоди.

Нулева бюрокрация

Когато наемете кола от компания за отдаване под наем, тя остава отговорна за цялата бюрокрация, свързана с притежаването на кола: документация, застраховка, поддръжка, данъци и други. Това означава, че автомобилът остава при вас, все едно е ваш - всеки ден, но без да се притеснявате от задължителното регулярно подновяване на документацията.

Гъвкавост

Обикновено рентакар компаниите ви позволяват да върнете колата, когато пожелаете. Ако имате нужда от колата за повече време от първоначално договореното, това също не е проблем: наемът може да бъде удължен за толкова дълго, колкото е необходимо. Ако искате да върнете автомобила по-рано, просто трябва да имате предвид минималния договорен период. Ако трябва да върнете колата по-рано, начислената цена може да бъде като за „обикновен“ наем според стойността на наема в деня на издаване на договора.

Няма нужда да се притеснявате за застраховка или поддръжка

Тъй като колата всъщност не е ваша, не е ваша и отговорност да се притеснявате за нейната техническа поддръжка. Ако имате някакви проблеми с колата, просто се свържете с вашата рентакар компания.

Трудности с препродажбата? Не е ваша грижа

Препродажбата на автомобил не е лесна задача. От една страна, оставянето на колата в автокъщата, докато опитвате да я препродадете, е най-лесният вариант, но там се губят и най-много пари. Препродажбата на частно лице спестява финансовите загуби, но може да отнеме време и изисква търпение. Когато наемате кола за дълги периоди, няма причина да се притеснявате за това. За да смените колата си, просто говорете с компанията за коли под наем – без загуби!

Подходяща услуга ли е дългосрочният наем на кола за вас

Месечният или годишен наем на автомобил е за тези, които не изпитват нужда да имат автомобил на свое име. Ако обичате да карате нова кола или да сменяте автомобила често (например всяка година), тази услуга също може да ви свърши чудесна работа – съпътстващите разходи и амортизацията на автомобила често са много по-високи от месечния наем.

Покупка на кола срещу дългосрочен наем

Покупката на кола в брой или на изплащане е първото нещо, което ще направи голяма разлика при отговора на въпроса „стрували си да наемете кола, вместо да купите кола?“

Нашето предложение е да проучите ситуацията, като направите разбор на това колко бихте инвестирали в закупуване и наемане на автомобил. Не забравяйте да добавите стойностите на лицензите, данъците, застраховките и всички останали съпътстващи разходи сравнено с разходите за дългосрочен наем.


Ако се интересувате от дългосрочен наем на коли, проверете възможностите на https://kola-pod-naem.com или се свържете директно с нас на +359 888 777 927 и +359 2 945 55 54. Посетете нашия сайт, за да разгледате предложенията и да сравните цените, докато обмисляте решението си.