Как да приготвите багажа си за пътуване в чужбина?

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

С настъпването на пролетта желанието за пътуване става все по-силно. Ако планирате пътуване в чужбина, вижте този списък с най-важните неща, които трябва да подготвите и опаковате. 

Проучете вашата дестинация

Преди всичко, къде отивате и какво искате да посетите? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да разберете какъв вид транспорт ще ви е необходим, къде и за колко време ще трябва да резервирате кола, хотели/стаи и много други важни аспекти от пътуването.

Много пътешественици откриват, че фазата “на лов на информация“ отнема част от магията на опознаването на ново място, тъй като, докато пристигнете ще сте видели най-малкото снимки на основните атракции. Но е добра идея да си съставете списък с неща, които не бива да пропускате. В крайна сметка няма нищо по-разочароващо от това да разберете за идеалното място, след като сте се прибрали у дома.

Проучването на държавата или градовете, които ще посетите ще ви помогне да откриете удобни за вас начини, по които да стигнете от едно място до друго с кола, автобус или влак, а предварителното резервиране на някое от тях винаги е най-добрият избор, тъй като ще имате план за действие, както и шанс да спестите пари от цени и оферти, които да вложите в по-пълноценно изживяване.

Подредете документите си

При международни пътувания дори не бихте могли да напуснете родината си, ако паспортът и визата ви (ако се изисква) не са изрядни.

Този тип документи обикновено отнемат време да бъдат издадени, затова ако планирате пътуване в чужбина и не разполагате с такива, подайте документите си още сега. 

Подгответе също международно шофьорско разрешително, както и пътна застраховка - безопасността винаги е на първо място. Както при всеки вид застраховка, ние я купуваме, като се надяваме да нямаме нужда от нея. Но винаги е по-добре да сме подсигурили.

Също така някои туристически застраховки покриват много различни видове ваканционни произшествия, като откраднат или изгубен багаж, разходи за аптека, спешно пътуване до дома и други. Най-полезно ще е да сравните няколко опции и да намерите тази, която отговаря най-добре на вашето пътуване и бюджет.

Ваксини

Когато пътувате в чужбина, може да сте изложени на болести, за които дори не сте подозирали, че съществуват. За това при посещение в друга страна ваксините са препоръчителни, а понякога дори се изискват. Затова проверете предварително дали мястото, което планирате да посетите, има такива изисквания, тъй като обикновено отнема няколко седмици, докато ваксините изградят имунитет.

Пари

Всички имаме нужда от пари, за да пътуваме, но работата е там, че валутата, която използвате у дама вероятно няма да ви послужи в чужбина. Докато някои хора просто обменят пари, други използват банкови карти - сравнете и изберете опцията, която е най-удобна за вас.

Ако ще използвате своите кредитни или дебитни карти, не забравяйте да се свържете с вашата банката, за да съобщите, че отивате на почивка. Покупки във валута и местоположение, които не са обичайни за вас, може да задействат системите за сигурност и временно да блокират вашата карта. За да избегнете това, свържете се с банката няколко дни предварително.

Повечето авиокомпании препоръчват винаги да носите пари и ценни предмети, като бижута, със себе си. Това е най-безопасният вариант, тъй като няма риск ръчната ви чанта да бъде изгубена, нали?

Ваучери

За всичко, което сте платили предварително, включително потвърждения на резервации, билети за атракции и други, компанията, отговорна за тях, вероятно е изпратила ваучер на вашия имейл. Добре е да разполагате с физически разпечатки на тези документи, в случай че файлът или електронното устройството, на което се намират се повредят. 

Малка чанта с тоалетни принадлежности

Да разполагате с малка чанта с тоалетни принадлежности, за да се освежите между прекачвания например, може да е от огромна важност. Добре е тази чанта да включва: четка и паста за зъби; сапун или гел за лице/тяло, сухи и мокри кърпички; овлажнители за ръце, лице, тяло и/или устни (самолетите са особено сухи места); дезодорант; четка/гребен за коса; интимни хигиенни средства, лекарства от първа необходимост (срещу главоболие/гадене и др.); слънцезащитен крем; спрей против насекоми и други неща, които може да добавите в зависимост от вашата дестинация.


Ако обмисляте да наемете кола за вашето пътуване, разчитайте на Луксъри Карс, за да направим вашето изживяване още по-добро!