5 съвета при вземане на кола под наем

„Луксъри Карс 07″ ЕООД logo

Ако вече сте убедили в предимствата в наемането на коли под наем и сте избрали изгодната за вас рент а кар агенция, то следващите няколко съвета при наемането и използването на кола под наем определено ще ви бъдат от полза:

Планирайте резервацията си отрано

Спазването на този съвет, особено ако планираното пътуване  през летния сезон, успешно ви гарантира исканата от вас кола под наем. Извършването на ранна резервация е за предпочитане пред тази в последния момент, тъй като си гарантирате спокойствие до деня на вашето пътуване. След като сте извършили разплащанията и оформянето на документите отрано, просто взимате колата и започвате да се наслаждавате на пътуването си. Имайте предвид, че с ранна резервация може да спестите и пари.

Платете онлайн наема за вашия автомобил

С оглед ранната резервация на вашия автомобил под наем, струва си да се възползвате от възможността за безкасово разплащане изцяло онлайн. Тази опция вече се предлага  директно през сайта ни в процеса на резервация. С извършване на плащане чрез онлайн виртуален ПОС с вашата кредитна или дебитна карта спестявате време, пари и имате гарантирана сигурност при разплащането. Разбира се предлагаме няколко начина за плащане:

·        В брой - при получаване на автомобила

·        Банков превод – до три дни преди получаването на автомобила

·        ПОС терминал - чрез дебитна или кредитна карта Master Card, Maestro, Visa, VisaElectron, Borika– при получаването на автомобила

·        Онлайн–виртуален ПОС - при направата на резервация можете да извършите частично предплащане (15% от крайната цена) или пълно предплащане чрез дебитна или кредидна карта Master Card, Maestro, Visa, VisaElectron, Borika. При частично предплащане, остатъка от крайната цена се доплаща при получаването на автомобила. "Луксъри Карс 07" ЕООД не обработва и не съхранява данни за банкови карти.

По този начин лесно можете да заплатите необходимата сума, съответно по-късно и цялата за наема.

Съобразете избора си на автомобил според нуждите ви

Цената със сигурност е сред водещите фактори при избора на автомобил под наем, но не по-малко важни са и обемът на багажника и вътрешното пространство. В зависимост от това на колко дълго пътуване отивате, с каква цел е то, както и броя пътници, които ще се возят, следва да направите най-удачния избор. Всеки един автомобил, отдаван под наем от автопарка, е с подробно описани спецификации, с които можете да се запознаете, преди да го наемете.

Планирайте пътуването си извън страната

В случай че наемате кола с цел планирано излизане в чужбина, то трябва да заявите това предварително. Рент а кар агенцията следва да изпрати сканирани личните ви документи, за да бъде издадено пълномощно и зелена карта. В зависимост от страната, която ще посетите, се дължи и еднократна такса. Може да има и ограничения за някои дестинации.

Отнасяйте се с наетия автомобил като със свой собствен

Може би това е най-важният съвет, в случай че взимате кола под наем. Затова по време на път бъдете внимателни и използвайте автомобила съгласно неговите специфики. Избягвайте третокласни пътища и винаги съобразявайте пътната обстановка по време на шофиране. В случай че претърпите инцидент на пътя, незабавно потърсете спешна помощ, след което уведомете и рент а кар агенцията за случилото се. В случай че имате включена застраховка, то след представяне на протокол за инцидента ще бъдете освободени от всякакви такси.